Contractmanager van het jaar! Contract management in ultieme uitvoering.

Contractmanager van het jaar! Contract management in ultieme uitvoering.

gold_medal_award_first_place_1600_clr_3719Ik heb al veel geschreven over contract management en hoe je contract management in zou moeten richten. Maar ook over hoe een contract management systeem er uit zou moeten zien en ga zo maar door. Heel veel inhoudelijke kennis zeg maar. En soms schrijf ik ook wel eens iets persoonlijks, zoals het blog “Contractmanager voor het leven“. En vandaag wil ik daar graag het volgende aan toevoegen.

Want zelfs zonder alle inhoudelijke kennis zijn er ook mensen die zonder het te weten bijna de ultieme vorm van contract management al uitvoeren, dag in dag uit. Van ‘s-ochtends half zeven tot ‘s-avonds half tien. En omdat ik een enorme bewondering hiervoor heb, wil ik hierbij graag mijn vrouw nomineren voor contract manager van het jaar! (en uiteraard alle andere vrouwen en/of mannen die dezelfde prestatie leveren)

Mijn vrouw heeft namelijk de verantwoording voor een behoorlijk aantal contracten, waarvan er vier uitspringen. Dat is ten eerste een raamovereenkomst met ondergetekende. Deze is weliswaar voor onbepaalde tijd, maar heeft wel een mogelijkheid tot tussentijdse opzegging. Verder hangen onder deze raamovereenkomst ook nog drie deelovereenkomsten. Deze deelovereenkomsten zijn ook voor onbepaalde tijd en tussentijds NIET opzegbaar. Dat zouden de kinderen namelijk helemaal niet leuk vinden.

Om bij ons thuis deze contracten goed te managen, zijn er goede afspraken gemaakt omtrent de processen. Wie doet er wat, op welk tijdstip, wie helpt de ander en wat is de exacte deadline. Echte ondersteuning vanuit de top van het bedrijf (lees; echtgenoot) is er vaak niet. Veel te veel bezig met andere zogenaamd belangrijke zaken, veel op reis en ga zo maar door. Niet echt de ideale omgeving voor een contract manager om topprestaties te leveren. Maar toch lukt het haar elke dag weer. En dat zonder een goed software systeem om alle afspraken bij te houden, reminders te sturen over van alles en nog wat. Moeiteloos worden tussen de dagelijkse processen door ook nog ad-hoc projecten opgestart en ingeregeld. Denk hierbij aan tennistoernooien, tenniscompetities, allerlei activiteiten van school etc. (Vanuit de top van het bedrijf wordt alleen aan de zwemlessen systematisch aandacht besteed)

Ik merk de laatste tijd wel dat het managen van al deze processen makkelijker wordt met de juiste software ondersteuning. Hoewel geen early adopter is mijn vrouw tegenwoordig wel innig verstrengeld met haar smartphone. Gewoon omdat al die rondslingerende briefjes en notities toch wel eens de neiging hadden om weg te raken. En dat is niet goed voor de soepelheid van het proces. En zo is mijn vrouw in staat, zonder goede ondersteuning vanuit het management, toch dag in dag uit een topprestatie te leveren.

Dus daarom bij deze mijn oprechte hulde voor alle top contract managers van Nederland!

Ik hoop dat we nog lang van jullie mogen genieten.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.