Zeg ja tegen uw leverancier, tot de “dood” ons scheidt

Zeg ja tegen uw leverancier, tot de “dood” ons scheidt

Een soortgelijke gedachte heeft zich in het verleden ontwikkeld op het gebied van leveranciersmanagement. Tijdens een serie bijeenkomsten van PIANOO, genaamd “Manage de Markt!”, heb ik een presentatie gegeven over leveranciersmanagement. Kijk hier om de presentatie te downloaden.

De samenvatting die PIANOO vermeldt op haar website luidt als volgt:

Volgens Wim van Eck van Crics BV is het allerbelangrijkst om het interne proces goed te organiseren. En dat begint bij het goed in kaart brengen van de leveranciers. Wie zijn het en hoe belangrijk zijn ze voor de organisatie? Splits ze op in segmenten, bepaal de verwachte prestaties, meet dat ook en onderneem er acties op, is zijn opvatting. “Het is niet eens zo moeilijk om de organisatie daarvan te overtuigen als duidelijk wordt dat het geld bespaart. Maar wees ook zuinig op goede leveranciers”, betoogt hij. “Laat je niet leiden door emoties. Eén slechte dienst, terwijl er al die jaren goed is geleverd, mag niet de hoofdreden zijn om een nieuwe leverancier te zoeken.”

Vandaar dat ik de presentatie afsluit met de volgende quote:

Leveranciersmanagement is als een goed huwelijk; beide partijen zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen geluk, echter beide partijen dienen elkaar te ondersteunen bij het bereiken hiervan!

Want ook in het echte leven geldt: neem geen afscheid van elkaar als er een keer iets misgaat, maar praat er met elkaar over en bedenk samen de juiste oplossing om verder te gaan.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.