De wereld van contractmanagement een stukje beter maken

De wereld van contractmanagement een stukje beter maken

De wereld van contractmanagement een stukje beter makenVorige week kwam het bericht dat Steve Jobs is overleden. Tragisch als je het mij vraagt. De geestelijk vader van Apple heeft voor onze wereld een hoop betekent op het gebied van technologie. Maar niet alleen op het gebied van technologie. Steve had hele belangrijke waarden en normen waarmee hij zijn leven leidde. Doen waar je van houdt is een van die waarden. Dat vertelde hij aan de afstuderende studenten van Stanford University in de veelbekeken speech uit 2005. Ik heb hieronder een stuk uit die toespraak op geschreven:

‎”Sometimes life hits you in the head with a brick. Don’t lose faith. I’m convinced that the only thing that kept me going was that I loved what I did. You’ve got to find what you love. And that is as true for your work as it is for your lovers. Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it. And, like any great relationship, it just gets better and better as the years roll on. So keep looking until you find it. Don’t settle.” – Steve Jobs

Mocht je de video (nog) niet hebben bekeken:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UF8uR6Z6KLc[/youtube]

Focus

Steve was niet bang om te focussen. Apple biedt een beperkte productlijn en blinkt daarin uit. Met behulp van de allerbeste onderdelen en software die ongelofelijk intuïtief is, werden de producten van Apple een van de succesvolste ter wereld. Neem bijvoorbeeld de iPhone. Toen Wim (de geestelijk vader van CRICS®) zijn eerste iPhone kocht en wilde gaan bellen, kwam hij erachter dat er geen groen belknopje op zit. HUH? Tja, gewoon op het nummer drukken. Dat is even wennen :-). Zo intuïtief dus.

Doen waar je van houdt en de wereld een stukje beter maken. In mijn ogen is elke succesvolle ondernemer bezig om de wereld een stukje beter te maken. En Steve is daar behoorlijk goed in geslaagd dacht ik zo. De meeste ondernemers willen een stukje van zichzelf achterlaten. Over Steve wordt voorlopig nog wel nagepraat.

Maar waarom vertel ik dit nu allemaal? Omdat Steve ook voor ons een voorbeeldrol heeft natuurlijk.

Doe waar je van houdt en maak de wereld een stukje beter:
Bij CRICS® leven we voor contract- en leveranciersmanagement. Gelukkig vinden we het hartstikke leuk om er mee bezig te zijn. Bovendien zijn we van mening dat de meeste software onder de maat is en dat de gemiddelde inkoper en contractmanager dus gefaciliteerd wordt met slechte of veel te ingewikkelde systemen. CRICS maakt de wereld een stukje beter door software te ontwikkelen die – net als Apple – wordt ontwikkeld met behulp van de nieuwste en meest vooraanstaande technologie en die – net als de iPhone – zo intuïtief is, dat er geen handleiding voor nodig is en je toch alles eruit kunt halen.

Onze geheel herziene versie van de software wordt ontwikkeld terwijl ik dit schrijf en het wordt half november gelanceerd, samen met een volledig vernieuwde website. Ik wil je dan ook van harte uitnodigen om ons goed in de gaten te houden de komende weken.

Wij leveren op een specialistisch gebied de beste oplossing die je kunt vinden, om op die manier de wereld van contract- en leveranciersmanagement een stukje beter te maken en de aandacht te geven die het verdiend.

Hoe maak jij de wereld een stukje beter?

Thies

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.