De top 10 van best presterende leveranciers

De top 10 van best presterende leveranciers

Wat gebeurt er als je bekend maakt wie jouw best presterende leveranciers zijn?

We zien aan de verkoopkant dat wanneer we een product of dienst verkocht hebben we de afnemer vragen of we een klantencase mogen schrijven. Hierin laten we de klant aan het woord over haar bevindingen met ons bedrijf en de dienst(en) en/of product(en) die zijn afgenomen. Beide partijen zien dit als de perfecte opportunity om ruchtbaarheid te geven aan hun eigen naamsbekendheid. De trost van de verkoper straalt ervan af. De prestatie om zaken gedaan te hebben, cq te blijven doen, met de zus en zo gerenommeerde organisatie…

Pak een willekeurige website en we zien negen van de tien keer een lijst met klantcases, logo’s van partijen waarmee zaken zijn gedaan. Dit zijn dan onze befaamde referenties, die we o zo hard nodig hebben om meer omzet te genereren.
Als je heel hard je best doet vind je waarschijnlijk een handje vol websites waarin, ergens op een bijna onvindbare locatie, we een leverancier prijzen vanwege een goeie samenwerking of bijdrage die deze leverancier heeft geleverd. Maar logo’s en leverancierscases kom je hoogst zelden tegen.
Nou ja, tenzij deze leverancier jouw organisatie of een evenement sponsort, dan willen we nog wel een logo plaatsen, waar de leverancier waarschijnlijk flink voor betaalt.

Wanneer we aan de inkoopkant net zo trots zouden zijn op onze leveranciers, als we zijn aan de verkoopkant op onze klanten, denk ik dat de prestaties van leveranciers aanzienlijk kunnen verbeteren.
Wanneer je prettig samenwerkt met een leverancier, wat houdt je tegen om dit te laten merken en een lijst van je beste leveranciers te publiceren?

Denk er eens over na wat het met je leverancier doet als hij op de 6de plaats eindigt in jouw top 10.  En misschien is het wel niet het top 10 lijstje dat je gaat bijhouden, maar net als bij klantcases een sectie met leveranciercases.
Wanneer dit gepubliceerd wordt, neem je waarschijnlijk als organisatie graag een kijkje in de keuken bij je concullega om te zien welke leveranciers bijdragen aan het succesvol(ler) zaken doen.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.