Bouwen aan een gratis contractmanagement handboek – 5

Bouwen aan een gratis contractmanagement handboek – 5

Implementatie contract- en leveranciersmanagement in 5 stappen. Stap 5, De toekomst steeds mooier maken

Vandaag bespreek ik de vijfde en laatste stap van het implementeren van contract- en leveranciersmanagement, namelijk het continu mooier maken van de toekomst. Oftewel; continu blijven verbeteren, want stilstand is achteruitgang.

Je hebt je huidige toekomst gerealiseerd, dus is het nu zaak om die toekomst continu te blijven monitoren, aanpassen en optimaliseren. Maar hoe gaan je dat aanpakken?

Een aantal eenvoudige richtlijnen zijn al genoeg om dit proces intern in gang te zetten. De basis van het proces zijn de mensen binnen de organisatie die actief bezig zijn met contract- en leveranciersmanagement. Zorg dat deze mensen de tijd en de mogelijkheden hebben om er serieus mee aan de slag te gaan. En dat betekent dat je de RACI (Responsible, Accountable, Consulted, Informed) tabel hebt opgesteld en dat deze door alle betrokkenen is geaccordeerd.

Periodiek kun je nu de resultaten gaan rapporteren en bespreken met de interne stakeholders. Dit leidt automatisch tot nieuwe en verbeterde inzichten. Leg deze ideeën gestructureerd vast en bespreek deze periodiek met de andere contractmanagers. Deze contractmanagers hebben uiteraard ook weer verbeterpunten meegenomen uit het overleg met hun stakeholders. Op basis van de conclusies die tijdens dit overleg worden getrokken, kunnen gezamenlijk weer verbeterstappen worden genomen. En als deze verbeterstappen zijn uitgedacht, geïmplementeerd en uitvoerig getest, dan ga je weer verder met de nieuwe verbeterpunten die inmiddels  weer naar boven zijn gekomen. Dat betekent dat je nu een proces hebt gecreëerd waarin continu wordt verbeterd, waar alle stakeholders (in)direct invloed op hebben en dat breed wordt gedragen binnen de organisatie. Succes gegarandeerd!

Wat zijn jouw ervaringen met het steeds mooier maken van de toekomst? Waar liep jij tegenaan? Wat maakte jou succesvol? Je kunt ook vragen om suggesties van collega’s. Plaats hieronder een comment en deel deze stap in je netwerk op Linkedin, Twitter en facebook. Op die manier bouwen we met zijn allen verder aan een gratis handboek contractmanagement.

Zoals je merkt wederom dezelfde vragen als bij de eerdere blogs in deze serie. Reden is dat we hopen dat iedereen verder gaat met zoveel mogelijk informatie delen, die wij daarna voor jullie zullen verzamelen en bundelen. We hebben al een aantal mooie voorbeelden toegestuurd gekregen van hoe het moet, maar ook van hoe het niet moet. Van beide soorten voorbeelden kunnen we allemaal leren. Reageer aub ook op de website, zodat de informatie voor iedereen beschikbaar is.

Laten we van het “Handboek voor de contractmanager” gezamenlijk een succes maken!

Dit is de laatste blog van de serie “Bouwen aan een gratis contractmanagement handboek”. Uiteraard hoop ik weer op veel reacties. Alle reacties zal ik weer verwerken, waarna begin januari het Handboek voor de contractmanager beschikbaar zal worden gesteld aan iedereen die heeft meegewerkt. Dus als je nog geen reactie/bijdrage hebt geleverd, doe het dan nu en ontvang ook een gratis exemplaar.

Wim

 

P.s. Omdat CRICS® sinds maandag 5 december voor iedereen een leuk cadeau in de aanbieding heeft, wil ik je daar nogmaals op attenderen. Dit omdat per 5 december de nieuwe release van CRICS® een feit is. Nog meer gebruikersgemak, nog uitgebreidere rapportage mogelijkheden enz. Om dat te vieren hebben we voor elke nieuwe klant in de maand december 2011 een unieke aanbieding. En die aanbieding is nog steeds geldig!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.