Ben jij aantrekkelijk?

Ben jij aantrekkelijk?

Die vraag stel je waarschijnlijk best wel eens aan jezelf. En wellicht beoordeel je andere mensen ook wel eens op uiterlijk. Waarna we uiteraard toevoegen dat het innerlijk uiteindelijk toch het belangrijkst is. Maar geldt dit dan ook bij zakelijke relaties tijdens het uitvoeren van contract management?

Ik denk van wel. Want tenslotte zijn we allemaal mensen. En die kijken (meestal) toch als eerste naar het uiterlijk. Dus is het belangrijk dat we kritisch naar onszelf kijken. Want hoe aantrekkelijk zijn wij eigenlijk voor een leverancier? Ik weet dat we allemaal werken bij het leukste bedrijf van Nederland. En als wij het daar geweldig vinden, dan vindt iedereen dat, toch? Als je op die manier redeneert, dan zul je waarschijnlijk af en toe wel eens verrast worden door het feit dat een (potentiele) leverancier daar heel anders over denkt. En als jij met die leverancier een strategische relatie op wil bouwen, dan moet de leverancier dat ook wel willen.

Een voorbeeld. CRICS levert een SaaS oplossing. Wij doen alles via internet. Je zult begrijpen dat onze computerapparatuur voor ons heel strategisch is. Maar om nu te zeggen dat de leveranciers stonden te trappelen om langs te komen toen wij 5 laptops nodig hadden? Viel toch best wel tegen. En waarom? 5 laptops is voor een gemiddelde hardware leverancier niet zo heel veel. Maar gelukkig weer wel voor een lokale leverancier. Die bleek er erg gelukkig mee te zijn. En nu werken we gezamenlijk aan een goede verstandhouding en zijn we zelfs ons contract aan het managen. Uiteraard niet al te intensief, maar we zijn overduidelijk blij met elkaar. CRICS met de service van de leverancier en de leverancier met CRICS als nieuwe klant met een aardig groeipotentieel.

Dus vraag je altijd af of je wel aantrekkelijk bent voor de leverancier. Vul voor iedere categorie een standaard checklist in om te bepalen in welke mate jouw organisatie aantrekkelijk is. Dat helpt je bij het selecteren van de juiste leverancier!

Heb jij wel eens een foute inschatting gemaakt over je aantrekkelijkheid? Laat het hieronder weten, ik ben heel benieuwd.

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.