Masterclass Contract Management: aanvullende informatie

Masterclass Contract Management: aanvullende informatie

opheldering masterclassSinds wij begonnen zijn met bloggen en het gratis delen van kennis op het gebied van contract management, krijgen wij regelmatig de vraag of wij ook opleidingen hebben op dit gebied. CRICS is primair een softwarebedrijf, tot stand gekomen uit jaren van kennis en ervaring binnen contract- en leveranciersmanagement. Dat betekent dat wij niet alleen software kunnen maken, maar ook een netwerk hebben van de beste specialisten op dit gebied.

Nu wij de masterclass online aanbieden krijgen wij enthousiaste reacties van de mensen die hierom gevraagd hebben. We krijgen echter ook vragen van de mensen die dit voor het eerst zien. Dit zijn vragen als: “is dat dan wel iets voor mij?”, “welke niveau wordt er van mij verwacht om hier wat aan te hebben?”, “vertel me eens iets meer over de inhoud dan die 5 hoofdlijnen”.

Het leek ons dus handig om daar in het algemeen iets meer duidelijkheid over te verschaffen.

Is het iets voor mij / welk niveau moet ik hebben?

De masterclass is bedoeld voor mensen die bezig zijn met contractmanagement en leveranciersmanagement. Dat kunnen contractmanagers zijn die hun kennis op niveau willen houden of willen verdiepen. Of inkopers die meer grip willen krijgen op leveranciers en contracten. Maar ook als jij dagelijks – of in ieder geval regelmatig – met leveranciers of contracten bezig bent.

Denk bijvoorbeeld aan Finance/Control, waar je vaak bezig bent met budgetten en in hoeverre die vast zitten in contracten. Maar ook ergens anders in de lijn, waar je misschien niet de functienaam contractmanager hebt, maar wel vaak aanloopt tegen bepaalde problemen met (prestaties van) leveranciers en niet goed weet hoe je dat op moet lossen.

We gaan niet stap voor stap met je doornemen hoe je het proces van contractmanagement op moet zetten. Wij gaan er van uit dat je deze kennis al bezit. Maar voor tips & trics en snel stappen zetten waar je iets mee kunt ben je hier op de goede plek.

Inhoud

1.       Markt en organisatie

De markt heeft hoe dan ook invloed op de bedrijfsvoering van een organisatie. Dat werkt door in de missie, de visie en de doelstellingen van het bedrijf. Hoe een organisatie hiermee om gaat, verschilt per organisatie en bestuur. Dit werkt door in alle bedrijfsprocessen, in de lijn en in de staffuncties. Vanuit onze ervaring en wat voor ons werkte, geven we jou voorbeelden van welke rol en invloed contractmanagement hierin heeft.

2.       Rol Contractmanagement binnen de bedrijfsprocessen.

Hier gaan we dieper in op de rollen en verantwoordelijkheden van de contractmanager, inkoper, budgethouder, stakeholders en klanten binnen het proces. Contractmanagement, in de zin van aansturing en performance van de leverancier, is vaak een afgeleide van het inkoopbeleid. En vergeet niet dat Legal en Finance ook heel veel te maken hebben met contracten en contractmanagement. We benaderen contractmanagement dus ook vanuit die invalshoeken. Je krijgt dus een compleet beeld, vanuit alle hoeken van de organisatie.

3.       Diverse definities contract management

Hier gaan we in op wat contract management is en uit welke fasen deze bestaat: contract beheer, contract administratie en leveranciersmanagement.

4.       Praktische toepassing binnen de organisatie

Vijf stappenplan om van contractbeheer, via contractadministratie/management naar leveranciersmanagement te komen.

5.       Volwassenheid contract management binnen uw organisatie

Niet zomaar een quick scan, maar ruimte voor advies. Je gaat pas iets hebben aan deze dag, als je terug komt met iets om te implementeren. Iets dat, ondanks je dagelijkse drukke werkzaamheden, zoveel impact had, dat je het implementeert en daar verbeteringen uit komen. Je maakt individueel een quick scan en met behulp van de uitkomst een eigen stappenplan. En dit is ook precies het onderscheid met andere Masterclasses. We trekken het uit de theorie.

Ik hoop dat dit voor jou het een en ander duidelijk heeft gemaakt. Heb je nog vragen, reageer dan vooral  even hier onder of in een persoonlijk mailtje aan ons als je dat prettiger vindt. Je kunt je hier inschrijven.

Daarnaast ben ik persoonlijk nog nieuwsgierig hoeveel mensen behoefte hebben aan een training voor het opzetten van het proces van contract management en leveranciersmanagement. Bij genoeg animo gaan we dat uiteraard voor je regelen. Reageer even hieronder of in een persoonlijke mail en deel dit ook in je netwerk met mensen van wie jij denkt (of weet) dat ze hier behoefte aan zouden hebben. Alle input is welkom!

Groeten Thies

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.