Leveranciersmanagement zoals het zou moeten zijn

Leveranciersmanagement zoals het zou moeten zijn

Uit etenAfgelopen week was ik uit eten bij Restaurant Millers in Rotterdam.
Nu maakt het jou waarschijnlijk niet zoveel uit waar ik eet, maar er zijn 2 bijzondere dingen aan dit restaurant die ik graag met je wil delen. De kern van het verhaal draait om uitstekend leveranciersmanagement.

Ten eerste

Dit restaurant is eigenlijk een soort Nederlandse versie van het programma Fifteen van Jamie Oliver. Iedere dag komen jongeren uit Pension Maaszicht, opvanghuis voor dak- en thuisloze jongeren in Rotterdam het team van restaurant Millers versterken. Er zijn voorwaarden aan verbonden: alles moet op tafel. Schulden en alle andere problemen uit het verleden. Ze worden geholpen ermee af te rekenen, maar ze moeten er zelf bewust voor kiezen om daar alles aan te doen. Het leuke is dat jij als gast meewerkt aan hun toekomst en je merkt echt dat ze allemaal een stapje harder lopen. Soms gaat dat een beetje onbeholpen, maar duidelijk met de juiste intentie. En dan is het hier niet een of andere snackbar. De subsidies die ze voor dit project ontvangen worden onder andere teruggegeven aan de gast, dus het is zeer betaalbaar eten van hoge kwaliteit! Het is een gezellig restaurant in het authentieke Rotterdams Delfshaven. De jongeren worden ingezet in de keuken en in de bediening.

Ten tweede

Op de website van restaurant Millers staat een kopje “leveranciers”. De pagina wordt gebruikt om de leveranciers waarmee wordt samengewerkt te vermelden en te prijzen.

Onderdeel van de tekst is: “Millers is trots op zijn leveranciers, want met deze leveranciers lukt het ons ideaal als duurzame ondernemer te realiseren.”

samenwerking leverancierKijk en dat vond ik nou echt uniek. Ieder bedrijf, ook wij bij CRICS, wil graag toestemming van haar klanten om een logo en bij voorkeur een stukje tekst te plaatsen. Voordeel daarvan is dat het vertrouwen wekt, want als bedrijf “x” voor CRICS heeft gekozen, dan zal het wel betrouwbaar zijn. Social proof wordt dat genoemd. De reden dat je toestemming krijgt is dat je een goede relatie hebt met je klant en jouw klant je op basis van deze vermelding ook nieuwe omzet gunt.

Leveranciersmanagement

Bij contract management en met name ook leveranciersmanagement draait het erom dat je een uitstekende relatie opbouwt met je leverancier, wat als het goed is vervolgens uitdraait op betere resultaten. Jij gunt de leverancier wat en de leverancier gunt jou wat. Toch zie je vrijwel nooit een apart gedeelte van een website gereserveerd staan voor jouw leveranciers. Verrassend als je erover nadenkt vanuit bovenstaande gedachte van referenties. Ik ben ervan overtuigd dat jij jouw topleveranciers meer klanten gunt. Een uitstekende manier van social proof zou zijn om ze te vermelden op je website, zeker als die ook nog eens redelijk druk bezocht wordt. Het is een geste waarmee je iets bijzonders doet voor je leverancier, die het ook zo opvat, maar voor jou is het eigenlijk relatief weinig moeite.

Partnersectie in de maak

De oplettende lezer heeft dan waarschijnlijk wel gezien dat ook CRICS geen tab heeft met leveranciers op de website. Ik wil graag even vermelden dat deze natuurlijk in de maak is, want ik hang erg aan “practice what you preach”. Houdt het dus in de gaten als je het interessant vindt. Ik gun mijn leveranciers tenslotte ook wel een beetje extra omzet.

Thies

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.