Goede Contractmanagementvoornemens

Goede Contractmanagementvoornemens

Het is weer bijna oud en nieuw. Waarschijnlijk ben je bezig met de goede voornemens voor 2012. Ik in ieder geval wel. Zo wil ik:

 1. Me meer bezig houden met gezonde voeding
 2. Meer sporten en mijn streefgewicht bereiken van 90 kilo
 3. Meer quality time organiseren voor mijzelf en mijn vriendin

Allemaal voornemens die een ieder wel bekend voorkomen waarschijnlijk. In mijn omgeving hoor ik in ieder geval vergelijkbare voornemens.

Ik heb in mijn omgeving eens rondgevraagd wat mensen nu zakelijk gezien voor voornemens hebben, maar in de regel wordt het dan angstvallig stil. Ik ben samen met Wim een tijdje gaan zitten om de goede voornemens van CRICS door te spreken. Dit lijkt mij een mooi moment om (een deel van) onze voornemens te delen:

 1. Minimaal 5 nieuwe modules ontwikkelen die aansluiten bij de marktvraag. Dit is een van onze manieren om de beste contractmanagementsoftware van Nederland te blijven leveren.
 2. Het leukste en meest inspirerende contractmanagementevent van Nederland organiseren. Contractmanagementevents zijn er genoeg, maar in mijn ogen vaak een beetje ‘standaard’. Het lijkt mij mooi om een niet-commerciële dag te organiseren die barst van de energie en waarbij men de volgende dag iets concreets in handen heeft om zijn eigen werkzaamheden daadwerkelijk te gaan verbeteren.
 3. Meer waarde de markt in brengen. Naast onze software ontwikkelen we graag aan gratis producten die meerwaarde hebben voor contractmanagers. De basisrichtlijnen op onze homepage is een begin, maar dit zal worden aangevuld met videomateriaal, meer ebooks, enz.
 4. Masterclasses geven. De mensen die in december getekend hebben voor 5 gebruikers of meer kregen een i-Pad en een toegangskaart voor onze masterclass. Aangezien deze actie een groot succes was, gaat de masterclass nu definitief door!
 5. De omzet verdrievoudigen. We hebben hard aan de weg getimmerd de laatste tijd en gaan onvermoeibaar door. Wij hebben een missie en die missie heet contractmanagement. 2012 wordt het jaar van contractmanagement. Het vakgebied krijgt steeds meer de waarde die het verdiend en wij doen onze uiterste best om dat met software maximaal te ondersteunen. 2011 was een spetterend jaar, maar nu gaan we los. 2012 here we come!

Misschien ben je geïnspireerd geraakt en ga jij ook – op de valreep – nog nadenken over jouw goede voornemens voor 2012 op het gebied van contractmanagement.

Hier alvast een voorzet die jou als contractmanager misschien inspireert:

 1. Alle zwervende contracten (laten) verzamelen, inscannen en veilig opbergen op een plek die niet kan crashen. De cloud leent zich daar bijvoorbeeld goed voor.
 2. Wellicht hik je al een tijdje aan tegen het maken en afspreken van prestatiecontracten. Stel voor jouw top 10 contracten per contract de 5 belangrijkste KPI’s vast en neem jezelf voor bij minstens de helft van jouw contracten te slagen in de uitonderhandeling hiervan.
 3. Zet contractmanagement op de agenda van het MT. Argumenten nodig of kom je ergens niet uit? Linkedin groepen zijn een zeer effectief middel om antwoord te krijgen op zaken waar je net even niet uit komt. Je kunt het algemeen maken, niemand hoeft te weten wat er bij jou precies speelt of juist uitblijft, maar onderneem actie! Er is een hoop geld mee gemoeid.
 4. Kijk eens naar je tijdsbesteding. Zou een andere manier van automatiseren je kunnen helpen? Wat heb je nodig om jouw werk maximaal gefaciliteerd te hebben/krijgen?
 5. Opleiding volgen. Succesvolle mensen stoppen nooit met ontwikkelen. Misschien wil je jouw onderhandelingsvaardigheden verbeteren, of relatiemanagement naar een hoger plan tillen?

Ik hoop dat je geïnspireerd bent en mogelijk ook andere mensen wilt inspireren met jouw ideeën. Plaats in dat geval een comment hieronder en maak van 2012 het beste jaar van jouw zakelijke leven en dat van anderen.

Thies

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.