FREE HUGS…

FREE HUGS…

Afgelopen week postte een van mijn facebookvrienden een filmpje genaamd “FREE HUGS”. Nou heeft dit helemaal niets met contractmanagement te maken, maar ik vond het zo ongelofelijk mooi en inspirerend dat ik dit graag met je wil delen.

In onze kerstkaart staat de volgende tekst:

“Een enerverend jaar nadert zijn einde. Een jaar waarin contractmanagement langzamerhand de aandacht begint te krijgen die het verdiend. En zoals Lao Tse al zei: “alle grote dingen komen voort uit het onbelangrijke. Daarom streeft de wijze nooit naar het grote. Op die manier kan hij grote dingen bereiken”.

Dit geldt zeker ook voor CRICS. Hoewel velen contractmanagement nog zien als onbelangrijk, begint het grootse vormen aan te nemen. En we zijn er trots op dat we daar ons steentje aan hebben bijgedragen.“

Dit filmpje is daar een mooie afspiegeling van:
Free hugs is een verhaal van Juan Mann. Deze man woonde in Londen toen zijn leven een negatieve wending nam en hij terug moest naar Sydney. Daar aangekomen was alles wat hij nog had een tas vol kleding en een wereld vol problemen. Niemand stond er te wachten en er was geen huis om naartoe te gaan. Iedereen in de aankomsthal werd begroet en geknuffeld door familie of vrienden, datgene wat hij het hardste nodig had op dat moment.

Dat was het moment dat hij besloot om op een bord de tekst FREE HUGS te schrijven en op het drukste voetgangerspunt te gaan staan. Het eerste kwartier liep iedereen voorbij, zie ook het filmpje, maar daarna gebeurde iets fenomenaals. De eerste persoon die stopte vertelde hoe haar hond die ochtend gestorven was. De volgende had een jaar geleden een dochter verloren bij een ongeluk, en iedereen had wel een reden waarom die knuffel nu net datgene was dat ze nodig hadden.

Iedereen heeft zijn problemen in meer of mindere mate. Ik heb dit filmpje nu aan meerdere mensen laten zien en iedereen zat met een glimlach of een schaterlach te kijken naar dit spektakel. Op de een of andere manier is het betoverend. Er zijn filmpjes te vinden van deze actie in allerlei plaatsen over de hele wereld. Aangezien we de kerstdagen tegemoet gaan kan ik jou geen betere boodschap brengen dan de boodschap in dit filmpje. Veel plezier met kijken en laat me even weten wat je ervan vond en wellicht de mensen in je omgeving ervan vonden. En als je het hele verhaal wilt lezen: http://www.freehugscampaign.org

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vr3x_RRJdd4[/youtube]

Ik wens je een heel gelukkig, gezond, succesvol en efficiënt jaar toe in 2012. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om dat voor onszelf te realiseren.

“The fastest way to succes is to take action”

Thies

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.