Eindelijk zomer, opruimen maar!

Eindelijk zomer, opruimen maar!

De zomer is begonnen. Het wordt alweer rustiger op de weg, een cadeautje voor de thuisblijvers zullen we maar zeggen. Niet alleen de weg, maar ook op het kantoor wordt rustiger. Dat is voor veel mensen en organisaties reden om op te ruimen. De kasten gaan weer leeg, mappen worden uitgeplozen. In september gaan we weer knallen en dan moet alles weer mise en place zijn.
Voor de contractmanagers onder ons dus een mooi moment om orde op zaken te stellen.

Hier een aantal tips voor de zomerperiode waardoor je vanaf september weer een vliegende start kunt maken:

  1. Maak een doelenlijstje voor Q4

    Schrijf voor jezelf 10 dingen op die je bereikt wilt hebben in december. Nu is er de rust om daarover na te denken en het voelt super om al voor het nieuwe jaar je eerste voornemens te hebben gerealiseerd.

  2. Zoek al je (zwervende) documenten bij elkaar van leveranciers waar je niets meer mee doet. Maak er een grote file van en stop het in je map met ex-leveranciers.
  3. Doe datzelfde voor al je lopende contracten
    (en zet die informatie overzichtelijk in je aan te schaffen contractmanagementsysteem, zodat je deze exercitie volgend jaar niet meer hoeft te doen ).
  4. Maak een lijst met verbeterpunten die zijn blijven liggen.
    Er zijn vast tientallen punten die je dagelijks door het hoofd schieten die je wel zou willen regelen. Contract x zou beter gaan als…., maar als je bij je bureau bent is het weg. Zet ze in je smartphone, zodat je het gelijk kunt opschrijven als het in je hoofd zit. Houdt het bij deze zomer en voer het uit zodra de drukte weer begint. Je zult zien dat je significante resultaten hebt geboekt aan het eind van het jaar. En misschien verbetert het zelfs de relatie met je leverancier. Constructieve input wordt tenslotte op prijs gesteld.

Maak de informatie en prestaties rondom leveranciers en contracten organisatiebreed beschikbaar en communiceer dat duidelijk. Dat scheelt waarschijnlijk meer dan de helft van je tijd in het managen van interne verwachtingen.
Succes, geniet van je vakantie en als je zelf nog tips hebt voor meelezende collega’s, schroom dan niet om het commentaarveld te gebruiken (Of via Twitter of LinkedIn).

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.